Zastosowanie Thora 8

 

Każdy lokal gastronomiczny powinien charakteryzować się przyjemnym klimatem oraz ciekawym wystrojem. Ten ostatni pozostaje sprawą gustu właścicieli oraz ich pomysłu na styl restauracji, natomiast na sam klimat ma wpływ wiele czynników – zaczynając od obsługi, przez muzykę puszczaną w tle, na pewnych elementach technicznych kończąc…

Przyjemne ciepło z Thorem 8

thor 8W upalne dni na decyzję klientów szukających miejsca na zjedzenie obiadu duży wpływ mają klimatyzowane pomieszczenia, natomiast zimą – te, w których można ugrzać się przy cieple kominka. Z klimatyzatorem nie ma większego problemu, ponieważ wiesza się go po prostu na ścianie, jednak z kominkiem może być już trudniej, nie każde pomieszczenie jest bowiem przystosowane do tego, żeby odprowadzać dym na zewnątrz. Doskonałym rozwiązaniem może okazać się piecyk wolnostojący Thor 8 o bardzo ciekawym geometrycznym kształcie. Nadaje się on do postawienia w dosłownie każdym pomieszczeniu, a jego główną zaletą jest to, że nie wymaga zabudowania w ścianie. Co więcej, wykazuje się on bardzo wysoką sprawnością i – co najważniejsze – generuje ciepło pochodzące z procesu spalania prawdziwego drewna. Charakteryzuje się bardzo ciekawym minimalistycznym designem, dlatego idealnie wpasowuje się w dosłownie każde wnętrze, stanowiąc skuteczną zachętę dla gości odwiedzających restaurację. Jest przy tym wszystkim bardzo wydajny, ponieważ działa na zasadzie wtórnego wykorzystania energii cieplnej.

Sam kominek nie stanowi dużego wydatku, a jego eksploatacja nie wiąże się z dużymi kosztami, dlatego każdy właściciel restauracji spokojnie może sobie na niego pozwolić – przy niewielkiej inwestycji bardzo szybko zauważy z pewnością gwałtowny wzrost obrotów w okresie zimowym spowodowany właśnie posiadaniem eleganckiego kominka w lokalu.